Harrastamme seurassamme monipuolista urheilua.

Taekwondo

Taekwondo

Seuramme tarjoaa Taekwondo harjoittelua niin peruskurssein, kuin kokeneemmallekin harrastajalle mahdollisuuden oppia Taekwondoa. Laji sisältää paljon erilaisia torjuntoja, lyöntejä, potkuja ja aina näyttäviin hyppypotkuihin, josta laji on hyvin tunnettu. Lajin parissa opit niin mm. itsepuolustuksen, perustekniikan ja liikesarjojen lisäksi henkistä kasvua, joka on hyvin keskeinen kohta lajissa kehittymiseen. Fyysinen harjoittelu on myöskin tärkeää, sillä monet harjoitteet vaativat hyvää fyysistä kuntoa. Siksi peruskursseissa useasti keskitymme myös lihaskuntoharjoitteluun.

Junnutaekwondo

Juniori taekwondo

Junnutreeneissä jokainen lapsi on yksilö. Harjoituksissa lapsi oppii ottamaan toiset huomioon ja tottuu toimimaan ryhmässä. Harjoitusten tavoitteena on lajiopetuksen lisäksi opettaa lapselle toisten harjoittelijoiden kunnioittamista, kärsivällisyyttä, nostattaa lapsen fyysistä kuntoa sekä parantaa kehonhallintaa. Ainoa vaatimuksemme on into oppia uutta ja 9-14 vuoden ikä.

Kuntotaekwondo

Kunto taekwondo

Kunto-wondo on vauhdikas nuorille ja aikuisille suunnattu harjoittelumuoto, jossa keskitytään kehittämään ja ylläpitämään muun muassa kuntoa, voimaa, nopeutta ja  koordinaatiokykyä. Tunnit koostuvat erilaisista lyönti-, potku- ja torjuntayhdistelmistä sekä lihaskuntoharjoitteista. Kunto-wondo sopii kaikenkuntoisille ja kaikenkokoisille harrastajille. Jokainen voi treenata omalla tasollaan ja haastaa itsensä kehittymän eteenpäin.

Itsepuolustus

Itsepuolustus

Seuramme tarjoaa harrastajille monipuolisia itsepuolustusharjoituksia. Harjoituksissa opetellaan itsepuolustukseen sopivia tekniikoita kuten irrottautumisia, torjuntoja, suojautumisia sekä vastatekniikoita erilaisia hyökkäyksiä vastaan.

Itsepuolustusharjoitukset opettavat harrastajalle monipuolisesti realistisia, yksinkertaisia ja toimivia tekniikoita itsensä puolustamiseen.

 

Harjoituksissa harjoitellaan normaalissa liikuntavarustuksessa ilman taekwondopukua.

Taekwondon filosofia

Taekwondossa oleellista on Mudo-ajattelu.
Siihen kuuluvat 6 ns. hyvettä, jotka ovat:

Käytös
Kärsivällisyys
Kunnioitus
Vaatimattomuus
Uhrautuvaisuus
Mielen ja kehon puhtaus